dinsdag 8 juli 2014

Zo vind je een goede verhuurmakelaar

Heb je interesse om een huis te huren? Of wil je jouw woning juist aan de verhuurmarkt aanbieden? Mogelijk weet je al dat een verhuurmakelaar je hier goed bij kan helpen. De verhuurmakelaar stelt contracten op, doet de selectie van de huurders of helpt je met het vinden van de perfecte huurwoning. Kortom, hij regelt allerlei praktische zaken. Desgewenst kun je alles uit handen geven. Maar hoe vind je nu een goede verhuurmakelaar?

Een goede verhuurmakelaar kent de lokale markt

Het is belangrijk dat de verhuurmakelaar de lokale markt kent. Hij kan je vertellen wat je voor je woning kunt vragen en in welke hoek je jouw doelgroep moet zoeken. Als je zelf de woningzoekende bent kan hij je goed adviseren en de best passende woning voor je zoeken. Daarvoor moet hij uiteraard veel kennis van de woningen in de directe omgeving hebben. Ben je op zoek naar een woning in Amsterdam, dan neem je contact op met een verhuurmakelaar in Amsterdam. Wil je in Amersfoort wonen, dan ga je op zoek naar een goede verhuurmakelaar in Amersfoort.

Een goede verhuurmakelaar heeft een netwerk

Als je jouw woning tijdelijk ter verhuur wilt aanbieden, is het belangrijk dat de verhuurmakelaar het juiste netwerk vindt. Gemeubileerde woningen die voor een aantal maanden of jaren worden verhuurd, gaan meestal naar expats. Deze buitenlandse werknemers zijn betrouwbare huurders, omdat er meestal een groot bedrijf garant staat voor de huurbetaling en het naleven van het huurcontract. Je weet bij deze huurders ook zeker dat ze tijdelijk willen huren. Een goede verhuurmakelaar kent de wegen naar deze belangrijke doelgroep. Omgekeerd geldt het natuurlijk ook: als je een huis wilt huren, dan wil je zeker weten dat de verhuurmakelaar veel voor je kan doen en de juiste huizen en huurbazen kent.

Een goede verhuurmakelaar is deskundig en professioneel

Belangrijk bij het kiezen voor een verhuurmakelaar is de klik. Ga daarom langs en praat met de mensen op kantoor. Hoe komen ze over? Hebben ze kennis van zaken? Hoe worden jouw vragen beantwoord? Hoe word je te woord gestaan? Er gaat niets boven een persoonlijke kennismaking wanneer het om zoiets belangrijks als woonruimte gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten